IBPS SO Previous Papers Pdf Specialist Officer Old Questions, Sample Papers With Answers Download

bank
By bank October 31, 2017 11:04

IBPS SO Previous Papers Pdf Specialist Officer Old Questions, Sample Papers With Answers Download

IBPS SO Previous Papers

Direct link to download IBPS SO Previous Papers is available here!!! Applicants, who have applied for IBPS SO CWE SPL VII notification, now have to appear for Common Written Examination conducted by the Institute of Banking Personnel selection to fill up Specialist Officers (Scale-I) in various participating banks. IBPS Specialist Officer Examination very difficult to crack, those who want to grab SO jobs need to qualify the exam. For this, one must adopt new strategies and methodologies for better preparation. One of the best way is to solve daily Old Questions Specialist Officer Old Questions papers. IBPS SO Sample Papers With Answers helps you in strengthen the preparation level.

To fill up vacancies of Specialist Officers (Scale-I) in various cadres such as I.T. Officer, Agricultural Field Officer, Rajbhasha Adhikari (Scale I), Law Officer, HR/Personnel Officer and others Institute of Banking Personnel selection has decided to conduct the examination at various centers across India.

Those who want to qualify the exam with good marks must refer IBPS SO Previous year Papers. Aspirants can download IBPS SO Exam Previous Papers PDf as it helps you to get an idea about the types of questions asked in the exam. Applicants, who wish to get IBPS SO Previous Papers PDF must scroll down below structured page which is well created by the team member of indguru.com.

IBPS SO Last Year Question Paper

IBPS SO Previous Exam PapersIBPS SO Question Papers With Answers PDF
IBPS Specialist Officer Model PapersDownload PDF
IBPS SO Sample PapersDownload PDF
ibps.in SO Law Officer Question PaperDownload PDF
SO Rajbhasha Adhikari Old Question papersDownload PDF
IBPS SO Previous PapersDownload PDF

Significance of IBPS SO Previous Papers PDF

Here are some of the benefits of IBPS Specialist Officer old question Papers, which lets you know why IBPS Specialist Officer Sample paper is mandatory in preparation-

  • With the help of IBPS Specialist Officer old model paper, applicants will get idea about the exam structure.
  • Through IBPS SO Previous Question Papers, participants will know about the types of questions asked in the exam
  • IBPS SO Exam Question Papers helps in strengthen the preparation level
  • By considering IBPS SO Sample papers one can analyze the preparation level.
  • Daily practicing with IBPS SO model papers will boost up knowledge
  • If you solve daily IBPS SO model Question Papers then it will improve efficiency and accuracy.
  • You can also make strategy as per the IBPS SO Previous Papers With Answers to crack the exam easily
IBPS SO Questions With Answers

Question 1: Which IIT institute will start ‘Vastu Shastra’ classes for architecture students?

  • IIT Kharagpur
  • IIT Bombay
  • IIT Madras
  • IIT Indore

Answer: 1

Get here Details Of: IBPS SO Syllabus

Question 2: With which country did the Asian Development Bank Signs $300 Million Loan?

  • India
  • Pakistan
  • Afghanistan
  • Saudi Arabia

Answer: 1

Question 3: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), … What number should come next?

  • (1/3)
  • (1/8)
  • (2/8)
  • (1/16)

Answer: 2

Question 4: Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, … What number should come next?

  • 20
  • 22
  • 23
  • 26

Answer: 2

Question 5: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  • CMN
  • UJI
  • VIJ
  • IJT

Answer: 3

Question 6: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, … What number should come next?

  • 12
  • 14
  • 27
  • 53

Answer: 2

Want to Know? Best Tips to Crack Online Exam

Question 7: CMM, EOO, GQQ, _____, KUU

  • GRR
  • GSS
  • ISS
  • ITT

Answer: 3

Question 8: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  • JAK
  • HAL
  • HAK
  • JAI

Answer: 1

Question 9: JAK, KBL, LCM, MDN, _____

  • OEP
  • NEO
  • MEN
  • PFQ

Answer: 2

Question 10: QPO, NML, KJI, _____, EDC

  • HGF
  • CAB
  • JKL
  • GHI

Answer: 1

Question 11: What is the ratio of the total sales of branch B2 for both years to the total sales of branch B4 for both years?

  • 2:3
  • 3:5
  • 4:5
  • 7:9

Answer: 4

Check Out: IBPS Specialist Officer Recruitment

Question 12: What is the average sales of all the branches (in thousand numbers) for the year 2000?

  • 73
  • 80
  • 83
  • 88

Answer: 2

Question 13: What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?

  • 15º
  • 24º
  • 54º
  • 48º

Answer: 3

Question 14: The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?

  • 36
  • 37.50
  • 42
  • 44.25

Answer: 2

Question 15: If for an edition of the book, the cost of paper is Rs. 56250, then find the promotion cost for this edition.

  • 20,000
  • 22,500
  • 25,500
  • 28,125

Answer: 2

Get Now: IBPS SO Details

IBPS Specialist Officer Previous Papers

Institute of Banking Personnel Selection is responsible authority for conducting recruitment exam. Now Institute is going to conduct the Specialist Officers jobs in various Participating Organizations such as Vijaya Bank, Bank of Maharashtra, Dena Bank, Syndicate Bank and others. Those who want to apex their career in government banking sector have applied for IBPS SO Recruitment. Selection of the eligible applicants will be based on three rounds such as CWE, Common Interview and provisional allotment for recruitment. Aspirants have to perform well to score high marks in the examination or interview.

To grab Specialist Officers (Scale-I) in various cadres such as I.T. Officer, Agricultural Field Officer, Rajbhasha Adhikari (Scale I), Law Officer, HR/Personnel Officer and others aspirants have to attend examination and Interview. Only those applicants will be considered eligible for interview who will qualify written exam. In order to crack the written exam one has to do better preparation. One of the best way to prepare at best level is practicing through IBPS Specialist Officer Previous question Papers. With the help of IBPS Specialist Officer question Papers you will be more efficient and accurate.

IBPS SO Exam Pattern
  • CWE will set in English as well as Hindi.
  • Time duration of the examination is 2 hours and
  • 25 of the marks will be deducted for every wrong attempt.

IBPS SO Pre Exam Pattern

For the post of Law Officer and RajBhasha Adhikari, for Preliminary Examination

S.NoName of TestsMedium of ExamNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
1English LanguageEnglish50252 hours
2ReasoningEnglish and Hindi5050
3General Awareness with Special Reference to Banking IndustryEnglish and Hindi5050
Total150125

For the Post of IT Officer, Agriculture Field Officer, HR/Personnel Officer and Marketing Officer

S.NoName of TestsMedium of ExamNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
1English LanguageEnglish50252 hours
2ReasoningEnglish and Hindi5050
3Quantitative AptitudeEnglish and Hindi5050
Total150125

IBPS SO Main Exam Pattern

For the Post of Rajbhasha Adhikari

S.NoName of the TestMedium of ExamNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
1Profession Knowledge (Objective)English and Hindi456030 Minutes
2Profession Knowledge (Descriptive)English and Hindi0230 Minutes
Total6060

For the Post of Law Officer, IT Officer, Agriculture Field Officer, HR/Personnel Officer and Marketing Officer

S.NoName of the TestMedium of ExamNo. of QuestionsMaximum MarksDuration
1Profession KnowledgeEnglish and Hindi606045 Minutes
Total6060

Note

Applicants must hit above presented official link to download IBPS SO Previous Papers. For any latest info you can bookmark this page by pressing ctrl+d key. One can keep visiting to our site to get all upcoming recruitment, notification and career details.

Check Here:

bank
By bank October 31, 2017 11:04
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<

Latest PSC News